Dé basisschool in de buurt

Op onze kleine, sfeervolle buurtschool kunnen kinderen vrij en veilig opgroeien. Samen met ouders en leerkrachten zorgen we voor elkaar en voor de wijk.

Onze kijk op onderwijs

De Vuurtoren zet ieder kind in de spotlights! We zien de eigenheid van onze leerlingen en stimuleren ze om nieuwsgierig te zijn. Op school krijgen ze een stevige basis mee op het gebied van rekenen, lezen en taal. Kinderen leren samen waar het kan en op maat als dat beter is. Wij helpen ze hun talenten te ontdekken en in groep 8 het vervolgonderwijs te vinden dat bij ze past. 

Uitdagend

Leren lukt het beste als leerstof kinderen uitdaagt, maar niet te veel of te weinig van ze vraagt. Daarvoor moet de leerkracht weten hoeveel zelfstandigheid een leerling aankan en waar hij of zij zich prettig bij voelt. Op De Vuurtoren vinden we het belangrijk dat leerlingen, ouders en leerkrachten elkaar kennen. Zodat we het samen eens kunnen zijn over welke manier van leren voor een kind het beste werkt.

Een sterke basis

Wat kinderen ook gaan doen na de basisschool, voor goede kansen in de maatschappij hebben ze een stevige basis nodig. Daarom stellen we bij de schoolvakken hoge eisen aan leerlingen. We verwachten dat zij zich inzetten en ook dat ouders hun kinderen aanmoedigen om te doen wat ze kunnen.

Thuis op school

Een veilige, ontspannen sfeer is belangrijk om te kunnen leren. Dan voelen kinderen zich op hun gemak en hebben ze aandacht voor nieuwe dingen. Ook het schoolwerk moet bij ze passen. Dat wil zeggen dat de eisen niet te hoog, maar ook niet te laag zijn. Onze leerkrachten kijken hiernaar met een professionele blik en stemmen geregeld af met de leerling en zijn of haar ouders.

Talent ontwikkelen

Op De Vuurtoren leren kinderen gaandeweg wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze beter in willen worden. Dat kan gaan over leerstof, maar we willen onze leerlingen met zo veel mogelijk verschillende activiteiten en onderwerpen laten kennismaken. Denk bijvoorbeeld aan sport, techniek en creatieve of sociale activiteiten.

Buurtgericht

De Vuurtoren is een echte buurtschool. Onze leerlingen wonen in de wijk om de school heen. Ze spelen er buiten en ontmoeten er kinderen van andere scholen en met andere achtergronden. Onze school wil herkenbaar zijn in de buurt en deel uitmaken van het leven in de wijk.

Met zestien basisscholen, waaronder één school voor speciaal basisonderwijs, staan wij voor een breed en dekkend aanbod van openbaar basisonderwijs in de IJmond. Samen zijn wij IJmare en werken wij met energie en enthousiasme elke dag opnieuw aan het best mogelijke onderwijs.

Ons team

Met een klein, betrokken team werken wij op een fijne school waar zo goed mogelijk presteren samengaat met plezier in leren.

“Plezier en prestaties gaan alleen samen in een fijne en veilige sfeer. Dat is waar De Vuurtoren voor staat.”

Onze uitgangspunten

  • Betrokken bij iedere leerling
  • Zo goed mogelijk presteren
  • Een ontspannen, veilige sfeer
  • Talent ontwikkelen
  • Thuis in de buurt

De Vuurtoren begeleidt kinderen bij het ontdekken van hun talenten en het vinden van vervolgonderwijs dat bij ze past. Omdat ze ook veel van elkaar leren, zorgen we dat leerlingen uit verschillende groepen samen leren en spelen. Natuurlijk hebben ouders ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van hun kind. Daarom houden leerkrachten en ouders elkaar op de hoogte van hoe het met een kind gaat.