vuurtoren
Openbare Basisschool De Vuurtoren
17 december 2021
Beste ouder,

En zo is het alweer bijna Kerst. Dit is de laatste nieuwsbrief van dit kalenderjaar.
De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar kunt u op 14 januari verwachten. Vanaf maandag is het kerstvakantie en zijn wij alleen open voor noodopvang. Desbetreffende ouders hebben apart bericht gekregen hierover. Namens het team wil ik u bedanken voor uw begrip en bereidwilligheid tijdens het afgelopen jaar, waarin wij regelmatig te maken kregen met nieuwe maatregelen. Dit heeft ons echt geholpen. Wij kijken ondanks alles terug op een heerlijk jaar, waarin wij onze kinderen hebben zien groeien en bloeien!
Via de Parro ontvangt u "het kerstoptreden" van de groep. Wij hadden dit graag live willen opvoeren voor u. Omdat dit niet mogelijk is hopen wij dat u op deze manier een beetje mee geniet van de fijne sfeer op school. Vandaag hebben we feestelijk afgesloten met warme chocolademelk, slagroom en wat lekkers. Het was een heerlijke dag én we hebben nog een nieuwsjaarslunch te goed!

Ik wens u fijne dagen en alvast een sprankelend en gezond 2022. Op maandag 10 januari gaan wij weer van start!

Hartelijke groet,

Carla Oude Groen


Vanuit MR

MR-lid gezocht: praat jij mee over het beleid van school?
De MR is op zoek naar een ouder die de MR komt versterken. Wil jij meepraten over het beleid van school? Wil jij gevraagd en ongevraagd advies geven aan de schoolleiding? Bij de MR bespreken we allerlei (beleids)onderwerpen zoals de alternatieve schoolweek en het schoolplan. Ook kun je zelf onderwerpen inbrengen die jou (als vertegenwoordiger van alle ouders) opvallen.
De MR bestaat voor 50% uit personeelsleden van OBS De Vuurtoren en voor 50% uit ouders van leerlingen op de school. Op dit moment zitten Manon op den Kelder en Stephanie Boxelaar in de MR als personeelsleden. Siti Knuttel (moeder van Luna Wigchert) zit in de MR als vertegenwoordiger van de ouders. Om te zorgen dat er een eerlijke verdeling in de MR is, zijn we nu nog op zoek naar één extra ouder die bij de MR aansluit
De MR vergadert 6x per jaar. De eerstvolgende vergadering is maandag 24 januari. Heb je interesse of ben je nieuwsgierig stuur dan een mail naar mrvuurtoren@opoijmond.nl. We zien je reactie graag tegemoet.
Voor nu wensen alle MR-leden iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022 toe!
medezeggenschapsraad_plaatje-1
downloaden
Vanuit Team Sportservice maken zij iedere vakantie een boek/uiting voor kinderen, zodat zij ook in de vakantie actief en gezond bezig kunnen blijven. Nu de kinderen eerder kerstvakantie hebben en meer thuis zullen zijn, is dat nog belangijker geworden.

De kerstvakantieposter van dit jaar staat in het teken van kerst vieren in zes verschillende landen. Ieder land heeft zo zijn eigen kerstgewoontes en gebruiken. Door middel van een interactieve poster, gaan de kinderen langs de verschillende landen. In ieder land is een weetje, een workout en/of een gezond gerecht te vinden. De activiteiten zijn laagdrempelig en in om het huis uit te voeren. via onderstaande link komt u bij de poster.
Ook worden er nog wat extra activiteiten
georganiseerd in de buurt.


Nieuwsjaarslunch

Woensdag 12 januari luiden wij het nieuwe jaar feestelijk in met een heerlijke lunch. De school is om die reden een kwartiertje later uit.
gelukkig-nieuwjaar
3554-053-large

Fysiotherapie in school

Ik ben Marlies Olthof, kinderfysiotherapeut bij IJMed Kids. Ik werk al ruim 8 jaar met veel plezier als kinderfysiotherapeut binnen deze praktijk. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn kinderfysiotherapie collega Agnes van Brug. Daarnaast heb ik nog 13 collega’s op de praktijk rondlopen, allemaal met hun eigen specialisatie.
Als kinderfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tussen de 0 en 18 jaar.
Door spelen en bewegen ontwikkelen kinderen zich op een natuurlijke manier. Maar niet alle kinderen ontwikkelen zich in hetzelfde tempo en sommigen hebben extra ondersteuning nodig om bepaalde vaardigheden eigen te maken en hier word ik voor ingeschakeld.

Ik heb vooral kennis op het gebied van de motorische ontwikkeling, zoals lopen, springen, klimmen en schrijven, maar ook weet ik veel over fysiek fitheid, houding, overgewicht, blessures en pijnklachten bij jonge leeftijd. Als laatst zie ik veel kinderen met problemen in de prikkelverwerking, wat vooral in de basisschoolleeftijd wordt opgemerkt. Ik kan dus voor veel vragen worden ingezet.

Naast het werken in de praktijk en aan huis, zal ik vanaf januari ook geregeld op de vrijdag op de Vuurtoren aan de slag gaan. Op deze manier houden we de lijntjes met de leerkrachten kort en kan ik uw kind onder schooltijd zien.

Met vragen over kinderfysiotherapie kunt u altijd een berichtje sturen naar: marlies@ijmed.nl of naar de intern begeleider van de Vuurtoren Manon op de Kelder.

Terugblik op de schoolweek

collage
IMG_7956
collage (1)

Toppers van de week

  • Dylano en Sverre
  • Bart, Wassim en Samir
Het team van De Vuurtoren wenst iedereen een heerlijke vakantie
Tot 10 januari!
Volgt u ons al?
facebook instagram 
Koningsplein 1, 1975 DR, IJmuiden | 0255 - 514620 | info@obs-devuurtoren.nl
MailPoet