14 januari 2022
Beste ouder,

En zo zijn we alweer beland in 2022. We zijn goed gestart, de kinderen waren zichtbaar blij dat ze weer naar school konden (en wij ook!).
We hebben het ingeluid met een fantastische nieuwsjaarlunch en samen geproost op een mooi, gezond en leerzaam jaar!
Bij deze willen wij u ook namens de ouderraad hartelijk danken voor uw royale bijdrage, de kinderen hebben gesmuld!
De kinderen van groep 1/2 en 5/6 hebben kennis gemaakt met een nieuwe leerkracht.
Welkom Sascha en Wilma!
Wij zijn blij dat Sascha (1/2) en Wilma (5/6) ons de komende tijd kunnen helpen in deze moeilijke tijd van het lerarentekort is het heel prettig voor alle groepen een leerkracht te hebben.
Helaas zal de afwezigheid van Nettie langer duren ivm privéomstandigheden, wel zal zij zo af en toe naar school komen.
Volgende week starten wij met de citotoetsperiode. Wanneer je met elkaar zo hard werkt om iets te leren, is het ook fijn om te zien, hoe kinderen groeien in hun ontwikkeling. Wij vertellen de kinderen nadrukkelijk dat het in principe gewoon werk is en dat fouten maken helemaal niet erg is, wanneer zij maar goed hun best doen!
Na deze periode maken wij de analyses en volgende maand nodigen wij u uit om samen de ontwikkeling van uw kind te bespreken. (hopelijk gewoon live!).

Ik wens u een fijn weekend!

Vanuit de ouderraad

Nieuwe leden
De ouderraad is op zoek naar ouders die hen willen komen versterken. Aan het einde van het schooljaar zal de voorzitter stoppen ivm vertrek van haar zoon naar de middelbare school. Ook zijn zij op zoek naar een nieuwe penningmeester.
Wilt u niet in de ouderraad, maar vindt u het wel fijn om zo af en toe te helpen bij het organiseren van activiteiten? Ook hier zijn wij heel blij mee!
ouderraad@obs-devuurtoren.nl

Kledinginzameling
Graag willen wij u weer u vragen of u ons weer wil helpen, met inzamelen van kleding voor Bag2School. Op donderdag 20 januari 2022 in de ochtend wordt de kleding weer opgehaald door de bag2school bus. Vraag je familie, buren of ze nog oude kleding hebben. Sjouwen, slepen en sleuren met zakken. Onze school krijgt €0,30 per kilo. Daar kunnen we voor onze kinderen weer leuke en extra dingen voor doen.

Inzamelmoment
Iedere vrijdag tijdens schooltijden (8.30 uur t/m 14.30 uur, met uitzondering van vakanties en feestdagen). U kunt de kleding in dichte (vuilnis)zakken naast de schuur zetten, wij zorgen er dan voor dat alles op de juiste plek komt. Wat mag ingeleverd worden? Tweedehands kleding, Lakens, Dekens, Gordijnen, Knuffelbeesten, Schoenen (alleen per paar), Riemen / Ceinturen, Handtassen, Matten, Dekbedden.
Op www.bag2school.nl kunt u meer lezen over wat deze organisatie doet.

Vomarspaaractie
Help de OR de ouderbijdrage laag te houden, door uw Vomarklantenkaart te koppelen aan De Vuurtoren.

Spek onze school met de klant is Koning spaarkaart van Vomar!
U kunt de kas van uw school eenvoudig en geheel kosteloos spekken! Dat doet u door uw Klant-is-Koning kaart aan uw school te koppelen, Dit kan door de code VUIJ2021 te koppelen in de Vomar App of op de pc in uw account aan uw klantenkaart.
Bij het boodschappen doen, kan u uw kaart scannen bij de kassa., Koppelen gaat NIET ten koste van uw eigen spaarpunten (gratis of betaald). Want Vomar maakt elk kwartaal 0,5% van het totaalbedrag aan boodschappen van alle gekoppelde Klant-is-Koning kaarten over aan de school. Bij de Vomar kunt u de klantkaart gratis ophalen bij de servicebalie van de Vomar, maar u kunt ook de Vomar app downloaden. Daar kunt u een digitale kaart aanmaken.
De Vomar steunt via dit systeem verschillende goede doelen. Eén van die doelen is onze school OBS de Vuurtoren. De Ouderraad van school organiseert die evenementen die buiten het gewone lespakket vallen, maar die het schoolgaan voor onze kinderen nog leuker maken. Zoals bijvoorbeeld de Sint-, Kerst- en Paasviering, wat lekkers bij de sportdag. Deze “feestjes” worden o.a. betaald van de (vrijwillige) ouderbijdrage. Maar u zult begrijpen… het extraatje van de Vomar klantenkaart is een -meer dan- welkome aanvulling!

10968-logo-ouderraad-980x350-1
downloaden

sponsorloop

Samen met de Klipper organiseren wij voor de krokusvakantie een sponsorloop.
Met de opbrengst hiervan willen wij ons plein nog een stukje mooier maken. De kinderen willen o.a. graag duikelrekken.
Volgende week krijgen de kinderen een brief met de sponsorkaart mee naar huis.

BSO De Schipper

Na de krokusvakantie wordt onze BSO geopend. Er zijn al aardig wat aanmeldingen binnen gekomen. Heel fijn! Het streven is een onderbouw en een bovenbouwgroep te organiseren. Er komt 1 groep in de Klipper en 1 groep bij ons. Samen met sportsupport zijn wij ook in gesprek voor meer buitenschoolse activiteiten.
Vuurtoren
downloaden (1)

Aanmelding nieuwe leerlingen

In januari gaan wij ook altijd weer vooruit kijken naar het nieuwe schooljaar. We stellen ons de vraag hoe willen wij ons onderwijs verder ontwikkelen en hoe kunnen wij dit organiseren?
Daarvoor is het ook goed om te weten hoeveel nieuwe kinderen wij mogen verwelkomen. Heeft u nog jongere kinderen die nog niet ingeschreven staan of kent u iemand die ook graag bij ons op school wilt komen?
Wij horen het heel graag!

Op tijd naar school

Wij willen u vragen uw kind op tijd naar school te laten gaan of te brengen.
Op deze manier hoeft de deur niet te lang open te blijven staan. Zeker bij de kleuters, waar de kinderen direct de groep in gaan is dit fijn.
Daarnaast beginnen wij graag op tijd en kan het storend zijn wanneer kinderen later binnenkomen.

5375371-Half-past-eight-Stock-Photo

0fb19364-4981-44ae-a4fa-621ffeca4b0c
4fa17d73-39d6-421c-8646-e5f2bcac4a40
Wij zijn aardig voor elkaar

Afspraak van de week en onze toppers!

• Liz
  • Bram en Maks
  • Adam, Dimitry en Roxy
    Het team van De Vuurtoren wenst iedereen een heerlijk weekend.
    Tot volgende week!
    facebook instagram