03-12-2021
Beste ouder,

Met de pepernotengeur in school, zitten wij ook weer midden in allerlei maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen.
Ik vind het helemaal niet fijn om u steeds weer hierover te moeten berichten. Helaas is het wel noodzakelijk. Ik wil u bedanken voor uw medewerking en begrip.
Het is heel mooi om te zien dat we binnen de schoolmuren, heerlijk genieten. De sfeer is goed en er wordt hard gewerkt en veel geleerd. Vandaag heeft Sint ons met een bezoek verblijd, het was een heerlijk feest.
Een extra bedankje voor de ouderraad is wel op zijn plaats, zij hebben veel werk voor ons verzet.
En dan staat de Kerst ook weer voor de deur, De kerstcommissie is al druk aan het brainstormen om hier een sfeervol feest van te maken. Hieronder leest u meer.

Ik wens u een heerlijk avondje en een fijn weekend,

Hartelijke groet,

Carla Oude Groen

Kerstfeest op school

In de jaarplanning staat dat wij op donderdagavond 23 december kerstfeest vieren en dat wij om die reden die dag om 12.00uur uit zijn.
De avondviering komt te vervallen, daarvoor in de plaats komt er een feestelijk kerstlunch.
De kinderen gaan die dag gewoon tot 14.30uur naar school.
Vrijdag 24 december zijn de kinderen al vrij, het team heeft een studiedag.

Om de lunch te kunnen bekostigen willen we u net als vorig jaar vragen om een financiële bijdrage. Dankzij uw bijdrage heeft de ouderraad vorig jaar een hele leuke en lekkere lunch kunnen serveren aan de kinderen. Daarom opnieuw ons vriendelijk verzoek voor een bijdrage zodat we de kinderen toch kunnen verrassen met een fijn kerstfeest.

In een apart Parro bericht ontvangt u een tikkie/betaalverzoek. Deze kunt u gebruiken om de bijdrage over te maken. Ons advies is 2 euro per kind, meer mag natuurlijk altijd. Graag vragen we u de bijdrage zo snel mogelijk over te maken. Het liefst voor 11 december.

Voor de kerstlunch vragen we de kinderen hun eigen bord, bestek, soepkom en beker mee te brengen. Zou u ervoor kunnen zorgen dat dit donderdagochtend 23 december meegegeven wordt naar school? Alvast dank!

Feestelijke kleding
Ondanks het feit dat het diner dit jaar weer niet doorgaat, mogen alle kinderen natuurlijk wel feestelijk gekleed naar school komen. Zo maken we er een hele deftige kerstlunch van!

De kinderen gaan die dag gewoon tot14.30uur naar school.
Vrijdag 24 december zijn de kinderen al vrij, het team heeft een studiedag.
1216015-bv-mobile-carousel-414x311-tijd-voor-kerstfeest
Afbeelding1

Ontbijt en schoolprestaties.

Een kind dat de dag begint met een voedzaam ontbijt zal op school beter presteren. Als een kind echter zonder ontbijt naar school komt, blijft het lichaam in een soort “spaarstand” staan en levert geen energie om goed te kunnen opletten. Onze school doet mee aan het Nationaal Jeugd Ontbijt. Als jouw kind mee wilt doen aan dit dagelijks -gratis- ontbijt geef dat dan door aan de Schoolleiding of nog beter… vul het formulier.

Vanuit de ouderraad

Kledinginzameling
U kunt nog steeds iedere vrijdag kleding op school brengen voor de inzameling.

Vomar spaaractie
Wilt u ons meehelpen om via uw klantenkaart bij de Vomar te sparen voor school?
Onze code is: VUIJ2021
10968-logo-ouderraad-980x350-1
thumbnail_PHOTO-2021-12-02-10-30-34

Buitenschoolse opvang op het Koningsplein

Goed nieuws!
De Klipper, de Vuurtoren en Peutercentra Velsen hebben de handen ineengeslagen. In het voorjaar komt er een BSO op het Koningsplein.
Vandaag zijn een paar leerlingen van de
Klipper en de Vuurtoren bijeengekomen om na te denken over een naam voor de nieuwe BSO. Wat was dit een leuk proces! Uit de brainstorm kwamen twee namen. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor: De Schipper
De kinderen vonden dit heel mooi passen bij de Vuurtoren en de Klipper.
Aanstaande maandag ontvangt u een vooraankondiging met hierop een link, zodat u alvast een kijkje kunt nemen op de nieuwe website en alle informatie kunt doorlezen. U kunt dan ook direct een voorinschrijving doen.

thumbnail_IMG_7753

Toppers van de week

• Sint en Piet

Afspraak van de week

Het is fijn op het plein
Het team van De Vuurtoren wenst iedereen een heerlijk weekend.
Tot volgende week!
facebook instagram