Beste ouders,

De donkere dagen zijn nu echt begonnen. We hebben Sint Maarten alweer gevierd.
Het was erg leuk dat zoveel kinderen van De Vuurtoren en De Klipper naar ons mooie verlichte plein kwamen om te zingen met hun mooie lampion.
Morgen komt Sinterklaas ook aan in ons land. Onze ouderraad is al volop bezig met de voorbereidingen voor het feest op 3 december. Maandag a.s. komen de kinderen in een mooi versierde school. Allemaal geregeld door de ouderraad, echt heel erg fijn!
We zijn begonnen met tutorlezen waarbij de jonge kinderen met de oudere kinderen lezen. Goed voor de betrokkenheid én voor het leesplezier!
Helaas hebben wij ook nog steeds te maken met coronamaatregelen en gaat het niet goed met de cijfers. Op dit moment weet ik nog niet of er beperkende maatregelen voor het onderwijs gaan komen. We hopen natuurlijk van niet. Indien noodzakelijk ontvangt u apart bericht van mij.
Helaas zijn er alweer veel scholen waarbij groepen thuis zijn of zelf de hele school gesloten is. Ik wil u vragen in ieder geval alert te blijven op klachten bij uw kind en uw gezin. Ik wens u een fijn weekend!

Hartelijke groet,

Carla Oude Groen

thumbnail_IMG_7706

Sint in het land

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Sinterklaas van plan is ons te komen bezoeken op vrijdag 3 december. De kinderen mogen op 17 november hun schoen zetten op school. Op 24 november worden er pepernoten gebakken. Wat zal het lekker ruiken in school.

Sinterklaas-1
aca9209d-c7a6-4c74-b7d1-9eac17457275_Logo_EU-Schoolfruit_2016_b5258367_183x187

Schoolfruit

Wij doen weer mee met het schoolfruit- en groenteprogramma. Dit stimuleert samen groente en fruit eten in de groep. Vanaf volgende week krijgen de kinderen gedurende 20 weken op woensdag, donderdag en vrijdag fruit of groente op school.
Wij vragen u ook op de andere dagen uw kind een gezond tussendoortje mee te geven. Er is geen sprake van een verplichting. School stimuleert alleen gezond eten en water drinken.
Een uitzondering vormt chocolade, wilt u uw kind dit niet meegeven naar school?
Via onderstaande link kunt u zich opgeven voor de wekelijkse nieuwsbrief over het schoolfruit.

Move Mates

Wij zijn trots op onze nieuwe move mates. De Klipper en De Vuurtoren hebben nu samen 11 speelpleincoaches die spellen mogen begeleiden. Hoe fijn is dit?
thumbnail_Move Mates certificaat Vuurtoren en Klipper

Vanuit sportsupport

Een tip:
Er is een nieuwe jeugd badmintonprogramma bij BC Velsen: Bamito. Met dit programma kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar spelenderwijs leren badmintonnen! Elke zaterdagochtend kun je 45 minuten spelen.
blauw
thumbnail_48925C4F-9372-456F-968A-596AB565B179 (2)

Vanuit het team

Groep 1/2
Nettie is helaas voor langere tijd afwezig door privéomstandigheden. Ouders van haar groep hebben apart bericht gekregen over haar vervanging.
Gym
Jay, die op vrijdag gym geeft aan de kinderen, wordt binnenkort vader en zal ouderschapsverlof gaan opnemen.
Naast de vacature die wij hebben voor groep 5/6 staan wij voor een flinke uitdaging om de organisatie iedere dag weer rond te krijgen. Gelukkig hebben wij een goede samenwerking met Sportsupport en een fijn team, dat iedere keer weer bereid is mee te denken in oplossingen.
De vervanging van Jay wordt opgelost door Jerry (de kinderen kennen hem van de Daily Mile) en Roos. Roos is inmiddels ook een bekend gezicht op school.
Nieuw is buurtsportcoach Adrie. Hij neemt een deel van de werkzaamheden van Roos op het plein over.

WhatsApp Image 2021-11-11 at 10.34.49
WhatsApp Image 2021-11-11 at 10.32.51
f99ba08a-3398-4039-a52b-cd06acd22610

Toppers van de week

• Amauri
  • Yassin
  • Oumaira

Afspraak van de Week

Wij houden handen en voeten bij ons zelf
Het team van De Vuurtoren wenst iedereen een heerlijk weekend.
Tot volgende week!
facebook instagram