14 oktober 2021
Beste ouders,

Volgende week is het alweer herfstvakantie. Voor de kinderen extra lang ivm de studiedag morgen. Deze dag gebruiken de leerkrachten voor evaluatie van het eerste blok en zij kijken vooruit naar blok 2.
We starten dit blok met een fantastisch leuk nieuwtje. Wij gaan samen met de Klipper ons plein opknappen. Heerlijk, meer groen en meer speelplezier! De movemates van beide scholen hebben samen het leuke nieuws in de klassen verteld vandaag.
In de herfstvakantie gaat een deel al op "de schop". Beide scholen hebben budget beschikbaar om hier wat moois van te maken. Helaas is dit niet genoeg voor al onze dromen. Wij zijn nog op zoek naar sponsors én helpende ouders. Wij gaan in ieder geval een sponsorloop organiseren. Maar er is vast meer. Kent u bedrijven die willen sponsoren, wilt u helpen met onderhoud of heeft u andere ideeën? Wij horen het heel graag. Samen kunnen wij er vast en zeker een fijne veilige ontmoeting- en speelplek van maken.

Wij zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe vakdocent gym. Gelukkig hebben wij een goede samenwerking met sportservice Kennemerland, waardoor wij steeds in staat zijn gymlessen te blijven aanbieden in de Sluiswijkzaal. De komende 5 weken is juf Renee er op maandag ipv Juf Roos. De kinderen hebben al kennisgemaakt.

Ik wens u een fijne herfstvakantie

Carla Oude Groen

RobotWise

Na de herfstvakantie starten wij in groep 1 t/m 6 met een heel mooi programma genaamd Robotwise. Met de inzet van educatieve robots stimuleert RobotWise de kinderen de modernste technologieën spelenderwijs te ontdekken. Groep 7 en 8 starten in januari met een doorstroomprogramma richting middelbaar onderwijs. Een prachtige manier om talenten te ontwikkelen.
logo-robotwise
10968-logo-ouderraad-980x350-1

Vanuit de ouderraad

Vrijwilligers gevraagd
De OR start een vrijwilligerspool.
De OR is op zoek naar enthousiaste ouders die graag hun handen uit de mouwen willen steken. Ouders die geen tijd hebben om plaats te nemen in de OR maar wel een uurtje vrij hebben om op school te helpen. Denk hierbij aan het versieren van de school voor de verschillende feesten, het planten en verzorgen van plantjes en andere leuke klussen. Iedereen die zich aanmeldt wordt toegevoegd aan de vrijwilligerspool. Op momenten dat we hulp nodig hebben plaatsen we een oproep in deze pool. En als je tijd hebt, dan help je mee. En heb je geen tijd, dan een volgende keer. Zo simpel is het.

Dus ben je enthousiast, creatief en wil je je inzetten voor onze school? Meld je dan aan! Stuur een mail naar ouderraad@obs-devuurtoren.nl. We horen graag van je.

Schoolfotograaf
Afgelopen jaar heeft de ouderraad diverse signalen ontvangen met betrekking tot de schoolfoto's. Zo zijn er vragen gesteld over de kwaliteit van de foto's, het bestelproces en vroegen ouders zich af of de foto's niet wat moderner konden. Naar aanleiding van die signalen is de ouderraad wat meer gaan rondvragen. Inmiddels is de schoolfotograaf weer langs geweest en zijn de foto's van dit schooljaar beschikbaar. Door middel van een korte enquête willen we graag uw mening vragen over deze foto's. We vragen daarom 2 minuutjes van uw tijd om ons van de juiste informatie te voorzien. Het zijn slechts 5 vragen. We vragen u de enquête voor 22 oktober in te vullen, Daarna zullen wij de informatie analyseren en de resultaten via een bericht in parro aan u terugkoppelen. Alvast hartelijk bedankt voor de genomen tijd en moeite.
Mocht u n.a.v. de enquête vragen hebben kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Stuur een mail naar ouderraad@obs-devuurtoren.nl

Kledinginzameling

Wilt u ons helpen met het inzamelen van kleding voor Bag2School?
De kleding mag in vuilniszakken, deze zakken kunt u elke vrijdag neer zetten bij de blauwe deur van de schuur op het schoolplein. Op donderdag 20 januari wordt de kleding weer opgehaald door de bus van Bag2school. Onze school krijgt €0,30 per kilo. Daarvan kunnen we voor onze kinderen weer leuke en extra dingen doen.

Afbeelding1
rookvrije_generatie_

Rookvrije schoolomgeving

Wij zijn blij dat na onze eerdere oproep positief gereageerd is op ons verzoek niet te roken bij de ingangen en langs het schoolhek. Fijn voor de gezondheid van onze kinderen. Laten we het met elkaar volhouden.

voor- en naschoolse opvang

Wij willen u bedanken voor uw reactie op onze enquête. Na de herfstvakantie nemen wij op basis van uw reacties en onze bevindingen een besluit met welke organisatie wij gaan samenwerken.
Wij houden u op de hoogte.
voorschoolse-1024x410

20211008_141603
thumbnail_88247509-cd95-4c21-b214-da657c10819f (1)
f99ba08a-3398-4039-a52b-cd06acd22610

Toppers van de week

• De ouderraad wat hebben zij veel werk verzet voor de boekenmarkt en om de bibliotheek weer netjes te maken!
  • Isabella en Kalthoum

Afspraak van de week

Wij houden handen en voeten bij ons zelf.
Het team van De Vuurtoren wenst iedereen een fijne herfstvakantie
Tot maandag 25 oktober