1 oktober 2021
Beste ouders,

Vandaag alweer 1 oktober, de herfst lijkt nu echt begonnen. Door de regen afgelopen week, hebben wij gemerkt dat het toch wel heel fijn is wanneer de kinderen tussen 8.20uur en 8.30uur zelf naar binnen gaan terwijl de leerkracht bij de klas op hen wacht.
Dit gaan wij vanaf maandag standaard zo weer doen. Manon en ik zullen wel altijd buiten op het plein zijn voor uw eventuele vragen /mededelingen. De leerkrachten komen om 14.30uur met de groep naar buiten zoals u gewend bent.
Voor de kleuters verandert er niets, ouders gaan 's morgens mee naar binnen en wachten 's middags buiten op hun kind.
De Ateliers zijn ook weer begonnen, wat hebben wij de kinderen zien genieten. Super fijn dat dit weer kan. Volgende week start de Kinderboekenweek, daarover leest u verderop meer. De kinderen van groep 5/6 hebben samen met De Klipper het plein opgeruimd in het kader van "samen de buurt opschonen". We kunnen ook weer op stap met de groep. Zo gaat groep 7/8 volgende de week naar Pet IJmond en groep 3/4 gaat binnenkort een bezoek brengen aan de molen. Via Parro houdt de leerkracht u op de hoogte van de uitstapjes.
Én daarnaast werken wij natuurlijk iedere dag samen om onze leerdoelen te bereiken. Kortom De Vuurtoren is volop in beweging!
Ook zijn wij blij dat wij na de zomer in groep 3 t/m 6 een aantal (7) nieuwe leerlingen hebben mogen verwelkomen, in groep 1/2 zijn er 3 nieuwe klasgenootjes bijgekomen. Kent u nog ouders met jonge kinderen? Nodigt u hen dan gerust uit om een kijkje te komen nemen. Wij laten graag onze mooie school zien.
Over twee weken start de herfstvakantie, voor de kinderen al op vrijdag 15 oktober, het team heeft dan een studiedag.

Ik wens u een fijn weekend!

Carla Oude Groen

Kinderboekenweek

Volgende week woensdag 6 oktober begint de Kinderboekenweek. De komende week staat in het teken van boeken, boeken, boeken en heel veel leesplezier!
Afgelopen periode is er heel hard gewerkt in de bibliotheek om alle oude boeken te verwijderen. Hierdoor is de bieb grondig opgeruimd. En het goede nieuws is dat deze oude boeken op zoek zijn naar een nieuw huis. Aankomende week mogen alle kinderen van onze school 2 boeken uitzoeken om mee naar huis te nemen. Deze krijgen ze cadeau van school.
Kinderboekenmarkt
De week erna organiseren we op woensdag 13 oktober van 11:30-12:30 een kinderboekenmarkt. Op de markt kunnen boeken gekocht worden voor slechts 50 eurocent per stuk. Niet alleen de kinderen van onze school zijn welkom maar ook neefjes, nichtjes, opa en oma etc. Behalve kinderboeken hebben we ook een aantal boeken voor volwassenen. Dus kom naar school en neem een kijkje. Neem ajb gepast geld mee want we hebben geen wisselgeld. Al het geld dat wordt opgehaald wordt geïnvesteerd in ons nieuwe schoolplein.
download (1)
Basis RGB

Vanuit centrum jeugd en gezin

Neem ook eens een kijkje op de website van Samen(op)groeien. Dat is dé plek om workshops & trainingen te vinden op het gebied van ouderschap, opvoeden en opgroeien. En de plek om jezelf, een ouder of een kind in te schrijven. Is de training vol? Schrijf je dan in voor de wachtlijst! Dan benaderen wij jou als er iemand uitvalt of als er een nieuwe training wordt ingepland.
Sportnite ijmuiden 19 okt

Vanuit de buurtsportcoach

In de herfstvakantie organiseren de buurtsportcoaches van Velsen weer het jaarlijkse evenement 'Sportnite'. Dit evenement is geschikt voor kinderen uit groep 4 t/m groep 8 en vindt plaats op dinsdag 19 oktober in Sporthal Zeewijk.
HR Programma TECHNOLOGIEWEEK OUDERS 09 2021 v1

Techport Technologische week

Techport organiseert tijdens de Techport Technologieweek voor ouders twee momenten om een kijkje te
nemen in de toekomst van hun kind. Van basisschool naar voortgezet onderwijs, van voortgezet onderwijs
naar beroepsonderwijs; jongeren maken die keus vaak samen met hun ouders. Belangrijk daarbij is een
actueel en realistisch beeld van de toekomstige beroepen en de opleidingen die daarbij horen.

Vanuit de ouderraad

Nieuwe penningmeester
Er heeft een wisseling plaats gevonden in het penningmeesterschap. Vincent heeft het overgedragen aan Marloes de Boer, moeder van Lucas uit groep 5/6. Marloes is al een jaar lid van de OR. Deze week hebben de kinderen de brief meegekregen met het verzoek de ouderbijdrage te voldoen.
De ouderraad besteedt dit geld voornamelijk aan de feesten, zoals Sinterklaas, het kerstfeest en Pasen. De ouderraad betaalt soms ook mee aan uitjes zoals bv een bioscoop bezoek. Dit is een kleine impressie van wat er gedaan wordt met de ouderbijdrage. Vandaar dat het fijn is wanneer iedereen deze betaalt. Mocht het betalen van de ouderbijdrage problemen voor u opleveren, dan kunt u altijd even bij de directie binnenlopen. Via de gemeente kan hier soms speciale bijstand voor gegeven worden.

10968-logo-ouderraad-980x350-1

1-7b24f33d2c3f4a5e8cad40d3833a1c7c
3,2,1

Toppers van de week

• Filip
  • Sverre, Amir, Zenek

Afspraak van de week

3-2-1 mijn handen zijn leeg, ik ben stil, ik kijk naar juf of meester
Het team van De Vuurtoren wenst iedereen een heerlijk weekend.
Tot volgende week!
facebook instagram