Nieuwsflits 12 mei 2023

Vanuit de directie,

In deze gebroken maand mei, volgende week alweer een korte week. De kinderen gaan alleen maandag en dinsdag naar school. Woensdag is het studiedag en donderdag start het Hemelvaartweekend!

Tussen Hemelvaart en Pinksteren gaan we een week naar school, daarna weer een week vrij.

Omdat ik ook voor de Zomerschool werk, ben ik tussen Hemelvaart en Pinksteren een week afwezig.

Manon en Madelon zijn voor u het aanspreekpunt indien noodzakelijk.

Vanaf 5 juni gaan we ons opmaken voor de eindsprint naar de Zomervakantie. In deze periode zullen er ook verschillende activiteiten plaatsvinden ter voorbereiding op volgend schooljaar. Groep 3 is al gestart met een gezamenlijk leescircuit samen met groep 3 van de Klipper. We hopen u voor de Pinkstervakantie te kunnen informeren welke leerkrachten er voor de groep komen te staan.

Woensdag 14 juni is de landelijke buitenspeeldag, net zoals vorig jaar gaan we hier een mooi Pleinfeest van maken. Iris organiseert dit voor ons heel fijn! Samen met haar zorgen wij voor een aantal leuke activiteiten op het plein.

Meer informatie volgt later.

Hartelijke groet,

Carla Oude Groen

Schooltijden

Voor de meivakantie hebben we u gevraagd een peiling in te vullen. 74 gezinnen van De Klipper en 26 gezinnen van De Vuurtoren hebben de peiling ingevuld. 

Uitkomsten enquête 

Rooster met korte woensdag:

51% zegt ja, 44 % zegt nee, 5% zegt misschien (bijvoorbeeld afhankelijk van opvang)

Rooster met vijf gelijke dagen:

53% zegt ja, 38% zegt nee, 9% zegt misschien

Het continurooster met vijf gelijke dagen heeft een lichte voorkeur onder ouders. We hebben de klankbordgroep geraadpleegd en met instemming van de MR van beide scholen hebben we voor het rooster met een korte woensdag gekozen voor de volgende redenen: 

  • Het is toekomstbestendig. De korte woensdag kan indien noodzakelijk anders worden vormgegeven wanneer het lerarentekort onze school gaat raken. Op de langere lesdagen blijven de leerkrachten kwalitatief goede lessen voorbereiden en geven. 
  • Voor professionalisering van het team. Veel workshops, trainingen en opleidingen voor leerkrachten vinden op woensdagmiddag plaats. Nu is het zo dat leerkrachten van De Klipper soms later aanhaken bij een workshop, een leerkracht niet gaat of dat de klas aan het einde moet worden overgenomen door iemand anders. 
  • Voor onderwijsontwikkelingen. Het team zal de woensdagmiddag gebruiken voor voorbereiding van de lessen, thema’s en voor onderwijsontwikkelingen binnen de school. 
  • Veel sportclubs en buitenschoolse activiteiten beginnen op woensdagen vroeg met hun aanbod. 
  • Voor de start- en portfoliogesprekken hoeven we geen vrije middagen meer in te plannen om de leerkrachten te compenseren (dit was zo op de Klipper) Dit kan nu ook deels op woensdag worden ingepland. 

Hoe ziet het rooster eruit? 

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 
8.30-14.30 uur 8.30-14.30 uur 8.30-12.00 uur 8.30-14.30 uur 8.30-14.30 uur 

Studiedagen? 
In de opmerkingen van de peiling en uit de klankbordgroep kwam naar voren dat het plannen van alle studiedagen op woensdagen, niet de voorkeur heeft voor ouders. Dit gezien ouders dan niet de kans krijgen om een keer eerder op vakantie te gaan. Dit nemen we zeker mee in ons nieuwe jaarrooster. 

Tijdelijke (nood)opvang? 
26% van de ouders van De Klipper gaven in de peiling aan dat de korte woensdag voor een opvangprobleem kan gaan zorgen. Door u tijdig te informeren heeft u de tijd om eventuele opvang te wijzigen. We zullen als school tot de kerstvakantie een noodopvang (tot 14.15uur) organiseren om ouders die werken tegemoet te komen. 

Vakantierooster

Het vakantierooster voor volgend jaar ziet er als volgt uit:

De studiedagen worden nog ingepland en met de MR afgestemd.

Ontbijtplein

Iedere dinsdag en vrijdag zitten Yoeri en Sharon klaar met een lekker ontbijt voor uw kind(eren). Iedereen die dit wilt is welkom! Vanaf 8.00 uur is gaat de deur van de BSO open!

Gevonden voorwerpen

We hebben veel gevonden voorwerpen! Wellicht herkent u iets?

Avondvierdaagse

De ouderraad zal dit jaar weer de 4-daagse organiseren.

Datum : 5 t/m 8 juni (We lopen de 5 kilometer)

U kunt nog t/m dinsdag a.s. het formulier inleveren op school.

We hopen ook dit jaar weer op veel inschrijvingen (van kinderen en ouders)!!  

Het team van de Vuurtoren wenst u een fijn weekend