Nieuwsflits 23 september

Activiteiten na school

In de herfstvakantie organiseren de buursportcoaches van Stichting SportSupport Kennemerland weer de populaire Glow in the Dark Mega SportMix.
Op dinsdag 18 oktober kunnen kinderen uit groep 1 t/m 8 komen sporten in een donkere sporthal dat verlicht is met blacklight, met leuke spelletjes als onder andere lasergamen voor de oudere groepen en verstoppertje voor de jongere groepen kunnen de kinderen zich ruim anderhalf uur vermaken. Aanmelden kan via www.sportpasvelsen.nl/vakantieactiviteiten.

Vanuit de peuteropvang

Al vele jaren zit peutercentrum de Brulboei samen in het gebouw met buurthuis de Brulboei, basisschool De Klipper en basisschool De Vuurtoren. Veel peuters van de Brulboei zijn de afgelopen jaren doorgestroomd naar De Klipper en De Vuurtoren en in het afgelopen jaar hebben ook weer een aantal peuters een plekje gevonden in de kleuterklassen op de scholen. De samenwerking met scholen is goed: komend schooljaar willen we de samenwerking verder gaan versterken. We zullen elkaar geregeld opzoeken en samen (thematische) activiteiten ondernemen. Ook u als ouder zullen we daar natuurlijk over informeren en mooie momenten delen.

Peutercentrum de Brulboei is geopend van dinsdagmorgen tot en met vrijdagmorgen van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Zoekt u voor uw kind een peutercentrum en valt de keuze op de Brulboei? dan is het belangrijk om in elk geval uw kind tijdig in te schrijven. Dit kan al vanaf 0 jaar.

Hoe in te schrijven? Inschrijven gaat online via https://pcvelsen.nl/inschrijfformulier/

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u liever een papieren versie van het inschrijfformulier? Loop dan vooral even langs peutercentrum de Brulboei en informeer bij de pedagogisch medewerkers. Op www.pcvelsen.nl kunt u ook meer lezen over de Peutercentra.

De Brulboei heeft ook een eigen Facebookpagina. Daar is het nu nog wat stil maar na de zomervakantie gaan we geregeld leuke berichten en foto’s plaatsen over de activiteiten die we ondernemen met de peuters. Facebook.com/pszdebrulboei/

De Brulboei is bereikbaar via de mail op debrulboei@pcvelsen.nl en telefonisch op 06-59946557

Techniek

Groep 7/8 gaat binnenkrt op bezoek bij Promotie Event Techniek (PET) IJmond in sporthal Beverwijk (de Walvis). Van voorgaande jaren weten wij dat de kinderen altijd enorm enthousiast zijn over dit evenement en de tijd dat ze de PET bezoeken vaak veel te kort vinden. Dit jaar biedt Techport daarom ook de ouders de kans om samen met hun kind naar de PET te komen.

Op donderdag 6 oktober van 15.30 tot 17.00 uur kan je samen met je kind de werelden van techniek ontdekken door workshops, proefjes en games. Het evenement is gratis toegankelijk.

Mijn kind verdient het beste

Als ouder wil je gewoon het beste voor je kind. Een mooie opleiding met garantie op een toekomstbestendige baan en een goed salaris. Een keuze voor techniek maakt dit mogelijk. Techniek is namelijk overal. In de zorg, bouw, voeding, media, industrie, wetenschap en natuurlijk de energietransitie. Wat kan je dan gaan doen met een technische opleiding? Dit laten wij je graag zien op 6 oktober tijdens een speciale PET voor ouders met hun kind.

Op allerlei manieren zijn we steeds meer digitaal met elkaar verbonden. Zo groeit een challenge via social media razendsnel uit tot een mega-succes. Of streamen we massaal de hit van een online superster. Wat eten tijdens je huiswerk? Hop, naar de sushi- bestelsite. En je kleding voor 11 uur online besteld? Morgen heb je het op tijd voor je feestje in huis. Bijna alles in je dagelijks leven gaat via je mobiel of computer. Dat betekent ook dat we alle info die we online delen, heel goed moeten beveiligen. Volop werk aan de winkel voor digi-specialisten dus! Meer weten over de kansen van werken in de techniek? Kijk dan op www.mijnkindverdienthetbeste.nl.

Aanmelden kan hier

Speelpleincoaches

Twee weken geleden heeft buurtsportcoach Roos het geheugen van de Move Mates uit groep 8 van beide scholen opgefrist middels een herhalingsles.

Alle informatie zit weer vers in het geheugen en de Move Mates zijn er weer klaar voor om in de pauze het plein op te gaan en spellen te begeleiden voor de anderen kinderen.

Groep 7 heeft vorige week de eerste theorieles gehad, hieruit zijn ontzettend veel kinderen gekomen die aan de cursus willen deelnemen, dat er waarschijnlijk zelfs motivatiebrieven moeten worden geschreven! 
Wanneer duidelijk is wie er gaat deelnemen, gaat dit traject ook starten en mogen de Move Mates van groep 7 waarschijnlijk nog voor de kerstvakantie het plein op als Move Mate. 

Schoolfruit

Volgende week eten wij Galia-meloen, waspeen en mango

Nog even dit

Woensdag, donderdag en vrijdag eten wij schoolfruit. Wilt u uw kind ook op de andere dagen zoveel mogelijk fruit meegeven?

Het team van De Vuurtoren wenst iedereen een heerlijk weekend en graag tot maandag!