Nieuwsflits 18 november

Van de directie

Alweer 18 november vandaag en de Sint is in het land. We zien ook al weer wat de voorbereidingen voor Kerst. Wij gaan op school eerst lekker Sint vieren. Pas wanneer de Sint weer naar het zonnige Spanje is vertrokken gaan wij in de Kerstsfeer. Wel kan ik u alvast vertellen dat wij donderdag 22 december Kerst vieren op school met een feestelijk diner. Wij vragen dan meestal of iedere ouder een klein gerechtje wilt maken voor een buffet in de avond. Binnenkort ontvangt u meer informatie hierover.

Vanuit het team

Rosanna die groep 3/4 begeleidt is helaas voor langere tijd ziek. Wij zijn druk bezig een passende oplossing te bedenken om de kinderen goed onderwijs te kunnen blijven geven. Dit is niet gemakkelijk. Er zijn geen leerkrachten beschikbaar. Intern oplossen kan een keertje voor één dag, maar niet structureel. Dit gaat ten koste van de extra begeleiding en instructies die kinderen ook hard nodig hebben. Met de winter nog maar  met net in aantocht, al met al een zorgelijke tijd.

Ik doe er samen met het team alles aan om de dagelijkse schoolgang voor kinderen mogelijk te maken, echter ik vrees dat dit de komende tijd heel moeilijk zal worden. We hebben vacatures uitgezet voor onderwijsassistenten, leerkrachten en onderwijsassistenten. Ziet u deze voorbij komen op sociaal media? Deelt u ze alstublieft!

In de bijlage treft u ook weer een nieuwsbrief aan van de gezamenlijke besturen betreffende de nieuwe schoolweek en de voortgang pilot. Wij hebben een pilot gepland staan voor de periode maart /april. Het kan zomaar zijn dat we eerder anders moeten gaan organiseren. Dinsdag a.s. vergadert de medezeggenschapsraad en zal dit punt ook besproken worden. Ik zal u steeds goed op de hoogte blijven houden. Heeft u vragen of suggesties? Wij horen het graag!

Carla Oude Groen

kledingsactie

De bus van Bag to school was vol op de ophaaldatum. De kleding wordt daarom pas volgende week donderdag opgehaald. Mocht u nog iets op te ruimen hebben, dan kunt u t/m donderdagochtend 24 november uw zakken nog bij de blauwe schuurdeur neer zetten.

Schoolfoto’s

Begin volgende week ontvangen wij de kaarten met daarop de informatie om de schoolfoto’s te bestellen. Zodra ze binnen zijn ontvangt u een Parro en geven wij de kaarten mee naar huis.

Bestellen doet u niet via school, u heeft rechtstreeks contact met de fotograaf. School staat buiten het bestelproces.

Roken op en rondom het plein

De scholen hebben de wettelijke verplichting een rookvrije omgeving te creëren. Om deze reden is roken op het schoolplein niet toegestaan. Wij willen u óók dringend verzoeken niet te roken op de stoep rondom de school, omdat wij, als scholen graag meegaan op de weg naar een rookvrije generatie!

Schoolfruit

Deze week eten wij ananas, cherry-pruimtomaten en peer

Nog even dit

Ook onze gasrekening is erg hoog. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een aangename temperatuur op school en houden we de deuren goed dicht. Echter het kan voorkomen dat het frisser is op school. Er zijn kinderen die het altijd warm hebben of andersom wat eerder koud krijgen. Dit kunt u als ouder het beste inschatten.

Het team van De Vuurtoren wenst iedereen een heerlijk weekend en graag tot maandag!